Spania, Franța strâng limitele în lupta împotriva coronavirusului

duminică, martie 15th, 2020
Spaniolii au spus să rămână acasă, viața de noapte franceză se închide și Australia spune că sosirile de peste mări trebuie să se izoleze.

Coronavirus in Spania si Franta

Spania și Franța au anunțat noi restricții în viața de zi cu zi, în încercarea de a conține focarele de coronavirus în țările lor, în condițiile în care Filipine pecetluiește Manila în răspunsul cel mai agresiv la pandemia observată încă în sud-estul Asiei, iar Australia comandă toate sosirile de peste mări. să intre în carantină timp de 14 zile.

În alte evoluții, președintele american Donald Trump a fost testat pentru virus, rezultatul revenind negativ. Între timp, Begona Gomez – soția premierului spaniol Pedro Sanchez – a fost diagnosticată cu virusul.

 

Duminică, 15 martie

09:00 GMT – Republica Congo raportează primul caz de coronavirus
Republica Congo a raportat primul său caz de coronavirus, un bărbat francez-congolez, în vârstă de 50 de ani, care a sosit pe un zbor Ethiopian Airlines de la Paris pe 1 martie, a declarat guvernul într-un comunicat.

08:45 GMT – Jordan anunță șase noi cazuri de coronavirus, în total 7
Ministrul Sănătății a declarat că Iordania a confirmat șase noi cazuri de coronavirus, inclusiv unul de la un turist american venit din Egipt.

Regatul a raportat anterior un singur caz de virus. S-au luat măsuri pentru combaterea focarului sâmbătă, inclusiv o blocare mai strânsă care închide toate granițele și interzice marți toate zborurile de intrare și de ieșire.

08:40 GMT – India coronavirus cazuri la 107, deoarece Modi planifică răspuns regional
India a raportat că numărul de infecții cu coronavirus a crescut la 107, cu o creștere cu 23 față de o zi înainte, statul vestic fiind în capitala financiară a țării cel mai puternic lovit.

Datele din ministerul federal de sănătate din India au arătat că acum există 31 de cazuri de coronavirus confirmate în statul Maharashtra, unde autoritățile locale au închis școlile, colegiile și centrele comerciale în majoritatea orașelor, inclusiv în centrul financiar al Mumbai.

„Numărul ar putea crește, în timp ce așteptăm rapoartele de testare ale persoanelor care au fost în contact strâns cu pacienții care s-au testat pozitiv”, a declarat un oficial de sănătate al statului, refuzând să fie numit deoarece nu este autoritate să vorbească cu mass-media.

07:50 GMT – Vaticanul va organiza sărbători de Paști fără congregație
Vaticanul a declarat că sărbătorile sale tradiționale din Săptămâna Paștelui vor avea loc anul acesta fără închinători.

„Din cauza situației de urgență globală de sănătate publică, toate sărbătorile liturgice ale Săptămânii Sfinte se vor desfășura fără prezența fizică a credincioșilor”, a declarat Prefectura Gospodăriei Pontificale într-un comunicat.

De asemenea, Vaticanul a spus: „Până pe 12 aprilie, publicul general și Îngerul prezidat de Sfântul Părinte vor fi disponibile doar în streaming live pe site-ul oficial al Știrii Vaticanului.”

07:02 GMT – Criza Coronavirus întârzie deschiderea procesului Netanyahu
Procesul de corupție al premierului israelian Benjamin Netanyahu a fost întârziat cu două luni până în mai, din cauza crizei coronavirusului.

Ministerul Justiției din Israel a declarat că procesul, care s-ar fi deschis pe 17 martie, odată cu citirea unei rechizitorii împotriva liderului israelian cel mai îndelungat în trei cazuri de grefă, va începe pe 24 mai „din cauza evoluțiilor legate de răspândirea coronavirusului”.

Netanyahu a negat nicio infracțiune în cadrul investigațiilor.

 

Sursa: aljazeera.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.