Economie

Startup-urile din China din Hong Kong (CNN Business) au avut un timp dur anul trecut din cauza unei încetiniri economice și a unor flopuri uriașe care i-au speriat pe investitori. Acum trebuie să sape adânc și să devină creativi pentru a supraviețui crizei de coronavirus care amenință cu înghețarea activității în una dintre cele mai importante perioade de finanțare ale anului.

Până în acest an, investițiile de capital de risc în start-up-uri în întreaga Greater China – care include continentul și Hong Kong – au scăzut cu peste 65% față de aceeași perioadă de acum un an, potrivit furnizorului de date PitchBook.
Aceasta este o veste proastă pentru multe companii, care se chinuiau deja să găsească finanțare în timpul a ceea ce a fost cunoscut anul trecut drept „iarnă de capital”. Firmele din regiune au strâns un capital de risc de 54 de miliarde de dolari în 2019, aproximativ jumătate din ceea ce au strâns în 2018.
„Covid-19 a fost o altă provocare în rândul unei serii de neplăceri pentru peisajul capitalului de risc din China”, a declarat Alex Frederick, analist de capital de risc la PitchBook.

O situație proastă a înrăutățit

Startup-urile sunt importante pentru ambițiile economice pe termen lung ale Chinei. Țara a făcut salturile statelor Unite pentru a deveni cel mai mare hub din lume pentru unicorni sau companii private de miliarde de dolari. Capitaliștii de riscuri acordă o atenție deosebită firmelor de tehnologie, ceea ce ar putea ajuta la consolidarea obiectivului Beijing de a deveni lider mondial în domeniul inteligenței artificiale, mașinilor electrice și altor domenii.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.