Stocurile globale din Hong Kong / New York (CNN Business) au scăzut vineri, în timp ce investitorii și-au pierdut credința că un posibil tratament cu coronavirus se va dovedi în curând eficient.
Image: © GettyImages

Stocurile globale din Hong Kong / New York (CNN Business) au scăzut vineri, în timp ce investitorii și-au pierdut credința că un posibil tratament cu coronavirus se va dovedi în curând eficient.

Stocurile europene au scăzut la tranzacționare timpurie, în urma piețelor din Asia. FTSE 100 a scăzut cu 0,6% la Londra, în timp ce DAX din Germania a scăzut cu 0,8%. CAC 40 din Franța a scăzut cu 0,7%.

Indicele Kospi din Coreea de Sud (KOSPI) a terminat cu 1,3% mai mic, în timp ce Nikkei 225 (N225) al Japoniei a alunecat cu 0,9%. Shanghai Composite (SHCOMP) din China a scăzut cu 1,1%, în timp ce Hang Seng (HSI) din Hong Kong a scăzut cu 0,6%.
Piețele s-au străduit să-și găsească direcția în această săptămână, în timp ce țările au lansat date economice neplăcute și ca un accident istoric al prețurilor petrolului din SUA au încântat investitori.

Coronavirus

Stocurile au scăzut joi, după ce producătorul de medicamente Gilead (GILD) a declarat că nu deține dovezi concludente că remdesivirul său de droguri experimentale a fost eficient în tratarea Covid-19, deoarece a încheiat un proces în China timpuriu. Acțiunile companiei au închis joi cu 4,3% pe Wall Street.
Compania a lansat o declarație după ce Organizația Mondială a Sănătății a publicat din greșeală proiectele de documente care indică faptul că medicamentul nu a ajutat pacienții.
Găsirea tratamentelor și a vaccinurilor eficiente pentru boală ar putea permite guvernelor să ridice restricțiile dure asupra interacțiunii sociale și a călătoriilor, accelerând redresarea economică.
Dar progresul în combaterea Covid-19 „nu este același lucru cu întoarcerea economiei în locul în care a fost toamna trecută”, a spus Hannah Anderson, strateg de piață pentru J.P. Morgan Asset Management. Ea a adăugat că „investitorii ar trebui să se aștepte la mai multă volatilitate în toate clasele de active, în timp ce încercăm să prețăm în mod corespunzător în ceea ce nu am experimentat niciodată”.

Sursa:cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.