SUA au anunțat că vor să se împrumute cu o sumă record de 3 trilioane de dolari în al doilea trimestru, deoarece pachetele de ajutor financiar pentru atenuarea impactului crizei economice provocate de coronavirus au făcut o gaură în buget, potrivit BBC.
Image: © GettyImages

SUA au anunțat că vor să se împrumute cu o sumă record de 3 trilioane de dolari în al doilea trimestru, deoarece pachetele de ajutor financiar pentru atenuarea impactului crizei economice provocate de coronavirus au făcut o gaură în buget, potrivit BBC.

Suma este de cinci ori mai mare față de recordul trimestrial precedent, stabilit la vârful crizei financiare din 2008.

În tot anul 2019, țara s-a împrumutat cu 1,28 trilioane de dolari. SUA au aprobat un ajutor de 3 trilioane de dolari pentru efectele virusului, inclusiv finanțarea sănătății și plăți directe.

Datoria guvernamentală a Statelor Unite este acum de aproape 25 de trilioane de dolari.

SUA se împrumută prin vânzarea bondurilor guvernamentale. Istoric, s-a bucurat de rate ale dobânzilor relativ mici având în vedere că datoria națională este văzută ca fiind de risc scăzut de către investitorii din lume.

Dar chiar și înainte de coronavirus, încărcătura de datorii a țării s-a ridicat la niveluri pe care mulți economiști le consideră riscante pentru creșterea pe termen lung, în vreme ce țara cheltuie mai mult decât încasează.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.