SUA și China trebuie să coopereze pentru a opri Covid-19, i-a spus Xi lui Trump

sâmbătă, aprilie 4th, 2020
 Numărul cazurilor din Statele Unite l-a depăsit pe cel înregistrat în China și a devenit cel mai mare din lume. Președintele chinez a menționat că statul chinez a fost "deschis și transparent" în privința epidemiei, scrie presa din China.
Image: © GettyImages

Xi a adăugat că țara sa este dispusă să ofere ajutor SUA. Numărul cazurilor din Statele Unite l-a depăsit pe cel înregistrat în China și a devenit cel mai mare din lume. Președintele chinez a menționat că statul chinez a fost „deschis și transparent” în privința epidemiei, scrie presa din China.

Coronavirus

În același timp, Xi l-a îndemnat pe Trump să îmbunătățească relațiile SUA-CHina, după ce declarațiile liderului american – în care s-a referit la coronavirus drept „virusul din China” pentru că acolo a fost descoperit – i-a deranjat pe oficialii de la Beijing.

La scurt timp, Donald Trump a transmis un mesaj pozitiv pe Twitter, spunând că a avut „o conversație foarte bună” cu liderul chinez.

„Am discutat în detaliu despre coronavirusul care răvășește mare parte din planeta noastră”, a scris Trump. „China a trecut prin multe și a descoperit numeroase informații despre virus. Lucrăm împreună îndeaproape. Mult respect”, a adăugat președintele SUA.

 

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.