Pe 5 aprilie, în lume erau raportate peste 1,2 milioane de infectări cu noul coronavirus. Cercetătorii din toată lumea caută să găsească rapid un vaccin pentru COVID-19, însă doi medici francezi au stârnit furia unui întreg continent.
Image: © GettyImages

Pe 5 aprilie, în lume erau raportate peste 1,2 milioane de infectări cu noul coronavirus. Cercetătorii din toată lumea caută să găsească rapid un vaccin pentru COVID-19, însă doi medici francezi au stârnit furia unui întreg continent.

În urmă cu câteva zile, Jean-Paul Mira și Camille Locht au afirmat, cu nonșalanță, că vaccinul pentru coronavirus ar trebui testat pe locuitorii din Africa. Vorbele celor doi medici au declanșat un adevărat scandal. Mai mulți foști și actuali fotbaliști celebri de pe continentul negru au reacționat virulent.

Samuel Eto’o (39 de ani) le-a transmis celor doi că sunt ”mizerabili” și că Africa nu e locul lor de joacă. Vehement a reacționat și o altă legendă, Didier Drogba (42 de ani), care a spus că ”Africa nu e laborator de testare pentru vaccin”.

Nemulțumirile au continuat să curgă. De la Demba Ba (34 de ani), care i-a numit ”monștri” pe cei doi medici, până la Kevin-Prince Boateng (33 de ani). Acesta din urmă a postat un mesaj dur pe rețelele de socializare. ”Idioților, nu folosiți Africa precum o jucărie!”, a scris Boateng.

Christian Atsu (28 de ani), fotbalistul lui Newcastle United, a luat la rândul său atitudine. ”Nici măcar nu le e rușine de ei!”, a transmis ghanezul pe Twitter.

Sursa:digisport.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.