Trei luni de la primul caz de coronavirus din România. Cum a evoluat epidemia

miercuri, mai 27th, 2020
La o lună distanță, numărul bolnavilor depășise 1.000, iar la două luni distanță au fost raportate de aproape 11 ori mai mulți bolnavi. Același trend de înmulțire a cazurilor a continuat și o lună mai târziu.
Image: © GettyImages

Azi se împlinesc trei luni de când în România a fost confirmat primul caz de COVID-19. În prezent, ne apropiem de 20.000 de cazuri, iar statisticile oficiale arată că mai bine de 2.700 din persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus sunt cadre medicale.

Primul caz confirmat de coronavirus în România a fost anunțat la 26 februarie 2020 și era vorba de un bărbat de 20 de ani, din județul Gorj, care intrase în contact cu un italian venit în vizită la noi în țară.

La o lună distanță, numărul bolnavilor depășise 1.000, iar la două luni distanță au fost raportate de aproape 11 ori mai mulți bolnavi. Același trend de înmulțire a cazurilor a continuat și o lună mai târziu.

În prezent, pe teritoriul României au fost raportate peste 18.000 de cazuri de COVID-19.

Cele mai multe cazuri sunt raportate în județul Suceava, respectiv 20% din numărul total de îmbolnăviri. Pe locul 2 se află Bucureștiul, urmat de județul Neamț.

Vârsta medie a românilor infectați cu noul coronavirus este de 48 de ani.

Numărul cazurilor raportate a crescut odată cu numărul testărilor. În prima lună s-au făcut mai puțin de 16.000 de analize pentru depistarea COVID-19, iar în a doua lună testările au fost de aproape 9 ori mai multe. Numărul analizelor a continuat să crească, astfel că în a treia lună au fost raportate de aproape 3 ori mai multe teste decât în a doua.

Numărul persoanelor vindecate în România de COVID-19 a ajuns la 11.630. Comparativ cu luna precendentă sunt raportate de 4 ori mai multe vindecări.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.