Trei pacienți internați la terapie intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara, au refuzat tratamentul cu Remdesivir, deși medicii le-au spus că medicamentul i-ar ajuta. Ei au acceptat începând de astăzi să ia medicamentul. În urmă cu două zile, un bărbat care a refuzat tratamentul a murit.
Image: © GettyImages

Trei pacienți internați la terapie intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara, au refuzat tratamentul cu Remdesivir, deși medicii le-au spus că medicamentul i-ar ajuta. Ei au acceptat începând de astăzi să ia medicamentul. În urmă cu două zile, un bărbat care a refuzat tratamentul a murit.

Actualizare 18:10. Diana Manolescu, directorul medical al spitalului, a precizat pentru Digi24 că, inițial, toți cei trei pacienți au refuzat să li se administreze tratamentul, unul a fost convins, dar ceilalți doi refuzau în continuare. Au fost convinși și ei de către medicii de la ATI și începând de astăzi iau medicamentul.

Remdesivir

„Opțiunea pacientului este suverană față de orice terapie. Noi am vorbit cu pacienții respectivi, probabil că și incidentul de sâmbătă se poate să-i fi speriat. De sâmbătă până acum și-au schimbat atitudinea. Au înțeles că este o terapie care le aduce beneficii în ceea ce privește starea de sănătate”, a mai spus dr. Diana Manolescu.

„Spre fericirea noastră, cei trei pacienți, începând de astăzi, au inițiat terapia cu Remdesivir și ne așteptăm în zilele următoare la rezultate”, a completat directorul medical.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.