Trump „oferă sume mari” pentru acces exclusiv la vaccinul coronavirus

duminică, martie 15th, 2020
Administrația Trump a oferit unei companii medicale germane „sume mari de bani” pentru acces exclusiv la un vaccin Covid-19, au informat presa germană.

Administrația Trump a oferit unei companii medicale germane „sume mari de bani” pentru acces exclusiv la un vaccin Covid-19, au informat presa germană.

Guvernul german încearcă să combată ceea ce consideră ca fiind o ofertă de preluare agresivă a SUA, informează broșura Die Welt, citând cercurile guvernamentale germane.

Președintele american a oferit companiei biofarmaceutice cu sediul în Tübingen „CureVac” „sume mari de bani” pentru a avea acces exclusiv la munca lor, a scris Die Welt.

Potrivit unei surse anonime citate în ziar, Trump făcea tot posibilul să asigure un vaccin împotriva coronavirusului pentru SUA, „dar numai pentru SUA”.

Se presupune că guvernul german a oferit stimulente financiare proprii pentru ca vaccinul să rămână în țară.

Când a fost abordat despre raportul Guardianului, ministerul german al sănătății nu va confirma decât exactitatea cotațiilor atribuite unuia dintre purtătorii de cuvânt ai acestuia în articol.

„Guvernul federal este foarte interesat de vaccinuri și agenți antivirali împotriva noului coronavirus dezvoltat în Germania și Europa”, a spus purtătorul de cuvânt citat în articolul inițial. „În acest sens, guvernul este într-un schimb intensiv cu compania CureVac.”

Purtătorul de cuvânt al ministerului german al sănătății a refuzat oportunitatea de a corecta eventualele inexactități din contul Die Welt.

Cu sediul central în Tübingen, sud-vestul Germaniei, CureVac are de asemenea situri în Frankfurt și Boston în SUA. Legat de ministerul german pentru sănătate, lucrează în strânsă colaborare cu Institutul Paul Ehrlich, o instituție de cercetare și un organism de reglementare medicală care se află în subordinea Ministerului sănătății german.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.