Cel mai important expert al bolilor infecțioase din America avertizează că sute de mii de americani ar putea muri, cu excepția cazului în care fiecare cetățean se alătură unui efort de a înfrunta pandemia coronavirusului - pentru a fi contrazis doar de președintele Donald Trump, care insistă că virusul este sub control „imens”.
Image: © Getty Images

Cel mai important expert al bolilor infecțioase din America avertizează că sute de mii de americani ar putea muri, cu excepția cazului în care fiecare cetățean se alătură unui efort de a înfrunta pandemia coronavirusului – pentru a fi contrazis doar de președintele Donald Trump, care insistă că virusul este sub control „imens”.

Noul semn al neplăcerii lui Trump de a accepta realitatea deplină și plină de supărare a izbucnirii a venit în timp ce America anxioasă se aruncă la noua sa realitate de izolare. Țara se pregătește de furia deplină a virusului, care deja se accelerează brusc și urmează să supună bazele vieții de bază – sistemele de îngrijire a sănătății, politicile și politicile naționale – la un test fatidic.
Numărul infecțiilor din SUA a crescut până la cel puțin 3.485, inclusiv 65 de decese, cu peste 500 de cazuri într-o zi și până la o sarcină de 457 în urmă cu o săptămână, arătând modul în care criza nu poate atinge apogeul săptămânilor, se accelerează.

Printre tweet-urile sale despre coronavirus duminică, Trump a sugerat că întreaga sa atenție nu este pusă pe situația de urgență națională: a replicat că se gândește la o iertare completă pentru fostul său consilier de securitate națională Michael Flynn, care a recunoscut că a mințit în FBI.

La începutul aceleiași zile, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase la Institutele Naționale de Sănătate, a avertizat că SUA ar putea face față unei crize similare ca Italia, dacă cetățenii nu vor îmbrățișa pe deplin auto-izolare și distanțare socială. , care sunt concepute pentru a aplana curba infecțiilor.
Întrebat dacă sute de mii de americani ar putea muri, Fauci a spus despre „Statul Uniunii” al CNN: „S-ar putea întâmpla și ar putea fi mai rău”. Fauci a adăugat că limitele vieții publice au fost concepute pentru a „încerca să facă acest lucru”.

„Dacă ne descurcăm în viața noastră de zi cu zi și nu ne îngrijorează totul”, numărul morților ar putea fi ridicat, a spus Fauci. „Oamenii cred uneori că fac o reacție excesivă. Îmi place când oamenii cred că reacționează excesiv, deoarece asta înseamnă că o facem corect.” Fauci a mai spus că nu a exclus să solicite o blocare națională pentru a stopa răspândirea virusului.
Administrația este de așteptat să lanseze noi linii directoare privind distanțarea socială – de exemplu, referitoare la baruri și restaurante – luni. Duminica, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au recomandat să nu se țină adunări de 50 de persoane sau mai multe pentru următoarele opt săptămâni. Asociația Corespondenților de la Casa Albă, care își îndeamnă membrii să lucreze de acasă, atunci când este posibil, a instituit un aranjament de ședere în care orice alt scaun din sala de informare este vacant și există controale de temperatură obligatorii pentru oricine dorește să intre în spațiile Casei Albe.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.