Trump va declara o urgență națională ca răspuns la coronavirus

vineri, martie 13th, 2020
Îngrijorările legate de pandemia coronavirusului s-au prăbușit pe tot globul, deoarece mai multe evenimente au fost anulate și mai multe repere au fost închise;
Image: © Getty Images

Președintele Trump intenționează să declare o urgență națională vineri, deoarece viața publică din America continuă să se oprească.

 

Îngrijorările legate de pandemia coronavirusului s-au prăbușit pe tot globul, deoarece mai multe evenimente au fost anulate și mai multe repere au fost închise; Școli din SUA închise pentru milioane de studenți; Louisiana a întârziat primarul prezidențial până în vară; iar grupul celor șapte lideri au planificat o conferință virtuală de criză.

Iată câteva alte evoluții semnificative:

  • Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că Europa „a devenit acum epicentrul” pandemiei și mai multe națiuni ale Uniunii Europene au luat măsuri – închiderea școlilor, punerea în aplicare a restricțiilor de călătorie și trecerea altor măsuri de urgență.
  • Primarul din Miami, Francis Suarez, a declarat că a testat pozitiv virusul după ce a participat la un eveniment în Florida, cu un asistent al guvernului brazilian, care a fost, de asemenea, pozitiv. Un oficial australian de top a dat rezultate pozitive la doar câteva zile după întâlnirea cu procurorul general al SUA William P. Barr la Washington.
  • După ce s-a confruntat cu critici aprinse și bipartidiste în privința testărilor din SUA, administrația Trump a anunțat o serie de pași pentru a spori disponibilitatea testelor și a spus că va colabora cu sectorul privat pentru a înființa site-uri de testare de tip „drive-through”.
  • Oamenii de știință au descoperit că coronavirusul poate rămâne infecțios câteva zile pe unele suprafețe. Ei au descoperit, de asemenea, că coronavirusul poate fi vărsat de oameni înainte de a dezvolta simptome și poate zăbovi în organism timp de câteva săptămâni.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.