Un avion închiriat care transporta peste 200 de americani din Wuhan

miercuri, ianuarie 29th, 2020
Un avion închiriat care transporta peste 200 de americani din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din China

Oficialii chinezi au confirmat aproape 6.000 de cazuri de boală misterioasă, în timp ce guvernele străine au început să-și aeriseze cetățenii din Wuhan, epicentrul focarului.

Wuhan- SUA isi repatriaza oamenii

Un avion închiriat care transporta peste 200 de americani din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din China, a aterizat în Anchorage la scurt timp după ora 21:20. ora locală marți, conform serviciilor de urmărire a zborurilor.

Cei 240 de pasageri, inclusiv diplomați și oameni de afaceri, urmau să fie examinați medical pe Aeroportul Internațional Ted.

Wuhan

Jim Szczesniak, managerul aeroportului, a declarat că aeronava va fi „manipulată într-o locație îndepărtată”.

Personalul medical din Centrele de Control al Bolilor din SUA va verifica pacienții într-o zonă izolată. Pasagerii ar rămâne într-un terminal care nu este utilizat în prezent de către transportatorii comerciali sau accesibil publicului.

Alte țări care au evacuat sau intenționează să-și evacueze cetățenii din Wuhan includ Franța, Coreea de Sud, Japonia, Maroc,

Alte tari ca Germania, Kazahstan, Marea Britanie, Canada, Rusia, Olanda, Myanmar și Australia.

 

Americanii au evacuat personalul diplomatic și familiile acestora

Americanii și-au repatriat și ei primul lot, 210 cetățeni, în mare parte diplomați și familiile lor. Au rămas în Wuhan numeroase alte persoane, sperând să fie evacuați la o dată ulterioară.

După aterizarea în SUA, pasagerii vor fi plasați izolat pe o perioadă între trei zile și două săptămâni, a declarat mai devreme un oficial din California pentru CNN. Recomandarea medicilor este carantină de două săptămâni pentru persoanele expuse la virus.

Avionul, cu aproximativ 230 de persoane, va transporta diplomati de la consulatul SUA, precum si cetateni americani si familiile lor, potrivit ziarului financiar american, care citeaza o persoana la curent cu operatiunea.

Washingtonul a primit aprobarea operatiunii din partea ministerului de Externe chinez si a altor agentii guvernamentale in urma unor negocieri in ultimele zile, mai scrie ziarul. De asemenea


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.