Un britanic a infectat cu coronavirus cel puțin 11 oameni din 3 ţări.

marți, februarie 11th, 2020
Un om de afaceri din Marea Britanie, care s-a infectat cu coronavirus în timpul unei călătorii în Asia, a transmis virusul la cel puţin 11 persoane din trei ţări, relatează The Washington Post.
Image: © GettyImages

Un om de afaceri din Marea Britanie, care s-a infectat cu coronavirus în timpul unei călătorii în Asia, a transmis virusul la cel puţin 11 persoane din trei ţări, relatează The Washington Post.

Un britanic a infectat 11 persoane cu coronavirus

Bărbatul, care are în jur de 50 de ani, a participat la o conferinţă de vânzări în Singapore, care a avut loc în perioada 20 – 22 ianuarie. La eveniment s-au aflat aproximativ 100 de oameni. Printre participanţi s-a numărat şi un bărbat din Wuhan, oraşul din China în care a apărut coronavirusul.

Fără să ştie că este purtător al virusului, bărbatul a călătorit la o staţiune de schi din Franţa, unde a stat cu familia lui în perioada 24 – 28 ianuarie. În locul respectiv, bărbatul a infectat, cel mai probabil, alte 11 persoane: cinci au fost descoperite în Franţa, patru în Marea Britanie şi una în Spania.

Înainte de acest caz, se credea că virusul din Wuhan se răspândeşte în medie la doi oameni, de la o persoană infectată.

Britanicul este internat în Londra, iar autorităţile încearcă să găsească toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact după ce a participat la conferinţa din Singapore.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.