Un medic din Bacau ar face teste de coronavirus pentru 50 de lei

joi, martie 12th, 2020
Un medic de familie din județul Bacău și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești. Pentru o consultație și o spirometrie pulmonară fiecare pacient scoate din buzunar 50 de lei. DSP îl verifică.
Image: © Getty Images

Un medic de familie din județul Bacău și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești. Pentru o consultație și o spirometrie pulmonară fiecare pacient scoate din buzunar 50 de lei. DSP îl verifică.

Coronavirus Bacau

Conducerea DSP Bacău a luat la cunoștință de această situație, iar joi face un control la cabinetul medical al doctorului.

Alin Năstasă, directorul DSP Bacău, a declarat că testele de coronavirus se fac doar în spitalele acreditate și dacă se confirmă că medicul ia bani pentru teste de coronavirus, va dispune cele mai drastice măsuri.

Potrivit medicului, oamenii înțeleg greșit ideea că termoscanerul depistează coronavirusul, iar el îl folosește doar pentru a depista dacă există risc de o formă gripală.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătății care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu și atunci am achiziționat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-și ia termoscaner și are voie să-și pună un tarif”, a declarat medicul Răzvan Mihai Oancea, pentru Mediafax.

Acesta a spus că prin aceste consultări el face prevenție și nu e vorba să identifice coronavirusul.

„Cine vrea și are vreo teamă că e suspect de coronavirus, măsoară temperatura, face o spirometrie pulmonară și în caz de depistăm ceva, anunțăm DSP pentru a lua măsuri”, a transmis Oancea.

Medicul și-a afișat pe ușa cabinetului și planul tarifar. Pentru o termoscanare și pentru o spirometrie, pacienții vor trebui să scoată din buzunar 50 de lei.

 

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.