Totuși, este foarte important de reținut că un vaccin nu va putea fi disponibil mai devreme de 1 an conform anumitor experți sau chiar 1 an și jumătat

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, compania de biotehnologii, Moderna Therapeutics a livrat primele flacoane ale vaccinului său contra COVID-19 către Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din S.U.A., anunțând că testarea va începe în luna aprilie 2020. Dar lucrurile au avut un ritm mai accelerat decât se aștepta, iar NIH a anunțat ieri (pe 16 martie) că a început faza I de testare pe oameni – primul voluntar a primit prima doză de vaccin chiar ieri.

Tratament coronavirus

45 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, din Seattle, vor participa la studiu, în cadrul Institutului de Cercetare în Domeniul Sănătății, Kaiser Permanente Washington din Seattle. Aceștia vor primi două doze de vaccin prin injecție intramusculară în braț, la aproximativ 28 de zile distanță.

Cum va fi evaluată eficacitatea

Grupul este împărțit în 3 cohorte a câte 15 persoane. În funcție de cohorta în care au fost încadrați, fiecare va primi o doză de 25 micrograme (mcg), 100 mcg sau 250 mcg la ambele vaccinări. Primii patru participanți vor primi o injecție cu doza mică, iar următorii patru participanți vor primi doza de 100 mcg. Specialiștii vor examina datele de siguranță înainte de vaccinarea participanților rămași în grupele cu doze de 25 și 100 mcg și înainte ca primii opt să primească și a doua doză de vaccin. O altă revizuire a siguranței va fi efectuată înainte ca participanții să fie înscriși în cohorta de 250 mcg.

Totuși, este foarte important de reținut că un vaccin nu va putea fi disponibil mai devreme de 1 an conform anumitor experți sau chiar 1 an și jumătate, conform Organizației Mondiale a Sănătății. În comunicat, NIH notează că nu există niciun vaccin aprobat pentru prevenția infecției cu SARS-CoV-2.

De asemenea, Inovio Pharmaceuticals își propune să înceapă testele de siguranță pentru vaccinul său luna viitoare, pe câteva zeci de voluntari. Și alte companii din China și Coreea de Sud vor începe curând testele de siguranță pentru vaccinurile lor.

Pentru informațiile corecte și verificate, accesați stirioficiale.ro, primul website lansat de Code for Romania Task Force, în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

Sursa:raportuldegarda.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.