Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Universitatea Oxford este testat pe oameni

marți, iunie 23rd, 2020
Universitatea Oxford a început weekendul trecut în Brazilia primele teste pe pacienţi umani cu vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva noului coronavirus
Image: © GettyImages

Universitatea Oxford a început weekendul trecut în Brazilia primele teste pe pacienţi umani cu vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva noului coronavirus, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Testele vor fi efectuate pe 2.000 de angajaţi sănătoşi din domeniul medical din oraşul Sao Paulo şi pe 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.

Brazilia este una din țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, cu pste 1,1 milioane de infectări și peste 51.000 de morți, fiind depășită doar de Statele Unite.

Autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, Anvisa, a aprobat studiile clinice pentru acest vaccin potenţial, dezvoltat de Universitatea Oxford şi produs de compania farmaceutică AstraZeneca, în primele zile ale lunii iunie.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.