Într-o perioadă în care sportul, alături de majoritatea componentelor sociale, se află într-o situaţie dramatică, găsirea unui tratament devine vitală pentru generaţii întregi.
Image: © Gettyimages

Iar din China vine o veste de milioane! Un vaccin a fost testat, deocamdată pe maimuţe, cu succes total!

Au fost sau sunt pe cale de a fi anulate competiţii gigantice, aşteptate de miliarde de oameni pe tot globul, astfel că găsirea unui antidot a devenit o cursă contracronometru.

Campionatele au fost suspendate, EURO 2021 a fost amânat cu un an, JO 2020 ar putea fi şi ele oprite, în ciuda asigurărilor date de Japonia că va oferi toate condiţiile necesare şi, aproape tot sportul din Europa a fost suspendat. Iar în unele ţări decizia a venit chiar din partea guvernelor care au impus Stare de Urgenţă şi păzesc străzile cu militari şi poliţie pentru ca oamenii să stea în case.

China anunţă un vaccin care a dat rezultate totale la maimuţe

China anunţă că oamenii de ştiinţă au testat cu succes pe maimuţe un vaccin, iar videcarea a fost completă. După cum se ştie, s-a vorbit că după infectarea cu COVID-19, pacienţii rămân cu sechele, anunţ combătut în urma acestui experiment.

Omul de ştiinţă chinez Qin Chuan a explicat pentru The South China Morning Post, citat de AS, că au fost infectate patru maimuţe şi că semnele bolii au apărut după trei zile. Febră, probleme respiratorii, pierderea poftei de mâncare şi greutate. În cea de-a şaptea zi, analizele efectuate la una dintre maimuţe a relevat că virusul se răspândise în tot corpul, de la nas la vezică, cu afectarea ţesuturilor pulmonare.

Ca urmare a vaccinului, recuperarea după COVID-19 a fost totală, fără ca virusul să lase sechele

Apoi corpurile au început să dezvolte anticorpi, iar maimuţele s-au recuperat treptat. La o lună distanţă, radiografiile şi testele au arătat că organele interne s-au recuperat complet. Două dintre primate au primit din nou virusul pe cale orală, iar efectele nu au depăşit o uşoară creştere a temperaturii. La finalul experimentului, în corpurile maimuţelor nu au mai fost descoperite resturi ale virusului.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.