VIDEO Dronele care-i ceartă pe oameni, printre măsurile draconice luate de China

marți, februarie 4th, 2020
VIDEO Dronele care-i ceartă pe oameni, printre măsurile draconice luate de China: „Da, cu tine vorbesc! Întoarce-te acasă şi spală-te pe mâini!“Citeste mai mult: adev.ro/q54a1v
Image: © GettyImages

VIDEO Dronele care-i ceartă pe oameni, printre măsurile draconice luate de China: „Da, cu tine vorbesc! Întoarce-te acasă şi spală-te pe mâini!“

O filmare postată pe site-ul publicaţiei controlate de Partidul Comunist Chinez, Global Times, arată cum dronele zboară deasupra oamenilor din zone urbane mai izolate, precum şi din marile oraşe, şi îi „ceartă”   pentru că nu poartă măşti sau pentru că ies din case.
„Da, mătuşă, drona îţi vorbeşte – nu ar trebui să umbli pe afară fără mască. Mai bine te-ai întoarce în casă şi nu uita să te speli pe mâini! Oamenii au fost sfăruiţi să stea în case, dar tu încă umbli pe afară. Acum, o dronă te urmăreşte!”, îi transmite o voce unei bătrâne.

Într-un alt segment din filmare, drona avertizează un băieţel „Coronavirusul este foarte grav. Fugi!” Global Times notează că „folosirea dronelor este inovatoare”.

Informaţiile furnizate de presa chineză sugerează că dronele sunt folosite de oficialii locali, însă potrivit Beijing News, două dintre segmentele video din filmare au fost făcute de un influencer local  (cu 200.000 de urmăritori pe social media), care a declarat sursei citate că speră că el poate să ajute astfel măsurile de prevenţie folosite în epidemia de coronavirus. În filmuleţ apare şi o poliţistă din oraşul Shuyang care foloseşte o dronă de trafic pentru a le face observaţii pietonilor care nu poartă mască.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.