„Vom suferi mult. Nu ne aflăm într-o situaţie bună”, a spus Fauci în cadrul acestui interviu. Medicul a adăugat că SUA va intra „într-o lungă şi potenţial mortală iarnă”, cu un guvern nepregătit şi incapabil să adopte decizii dure.
Image: © Profimedia Images

Medicul epidemiolog Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii şi Boli Infecţioase al SUA şi unul din experţii de top mondiali în privinţa pandemiei de COVID-19 l-a criticat deschis şi în termeni duri pe preşedintele american Donald Trump pentru modul în care acesta gestionează criza pandemiei de coronavirus, într-un interviu acordat Washington Times.

 

„Vom suferi mult. Nu ne aflăm într-o situaţie bună”, a spus Fauci în cadrul acestui interviu. Medicul a adăugat că SUA va intra „într-o lungă şi potenţial mortală iarnă”, cu un guvern nepregătit şi incapabil să adopte decizii dure.

Fauci a spus că, în prezent, SUA trebuie să adopte o „schimbare bruscă” de direcţie, atât în materie de politici publice de sănătate, cât şi de comportament social.

Donald Trump spune că medicii americani iau bani ca să declare bolnavi de COVID

Vineri, 30 octombrie, Statele Unite au înregistrat un nou record negativ: 98.000 de noi infectări cu noul coronavirus. Odată cu creşterea numărului de spitalizări, creşte şi numărul de decese: peste 1.000 de persoane au murit de COVID-19 în zilele de miercuri şi joi,  ceea ce a adus la 230.000 numărul total de decese provocate de pandemie în această ţară.

În acest timp, preşedintele Donald Trump i-a ridiculizat pe cei îngrijoraţi de pericolul creşterii infectărilor, în cadrul unor mitinguri electorale organizate în ciuda creşterii numărului de îmbolnăviri.

„COVID-19, COVID, COVID, COVID”, a spus Trump la un astfel de miting, la care s-a plâns de faptul că presa acordă prea multă atenţie acestei pandemii.

Epidemiologul-şef al SUA a spus că ţara ar putea depăşi pragul de 100.000 de infectări înregistrate zilnic şi că numărul deceselor ar putea creşte în următoarele săptămâni.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.