Cu toţii au fost izolaţi în locuinţe în ultimele două luni. Coronavirusul care provoacă COVID-19 a apărut în jurul lunii noiembrie în Wuhan, oraş în care a provocat zeci de mii de îmbolnăviri.
Image: © Getty Images

Cu toţii au fost izolaţi în locuinţe în ultimele două luni.

Coronavirusul care provoacă COVID-19 a apărut în jurul lunii noiembrie în Wuhan, oraş în care a provocat zeci de mii de îmbolnăviri. În China, COVID-19 a dus la moartea a peste 3.000 de oameni, răspândindu-se apoi în toată lumea.

Oraşul Wuhan a fost izolat complet de autorităţile chineze în urmă cu două luni. În total, în toată regiunea Hebei, circa 70 de milioane de oameni au fost obligaţi să rămână în propriile locuinţe.

Fotografiile surprinse în Wuhan arată că oraşul este încă o fantomă. Unele străzi sunt blocate cu baricade, iar şoselele sunt goale. Poliţiştii patrulează bulevardele. În această săptămână, la Wuhan a revenit o echipă de medici care a tratat pacienţi bolnavi de coronavirus. Ei au fost întâmpinaţi cu salutul de onoare de către militari şi cu flori de către cetăţenii care au ieşit din case, conform Mediafax.

Aprovizionarea cu alimente se face în continuare cu mare atenţie, iar cei care livrează marfa o lasă în anumite zone, de unde este ridicată apoi de localnici. În cartierele în care epidemiologii spun că riscul a scăzut oamenilor le este permis să se plimbe pe străzi.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.