Răspândirea virusului mortal accelerează, a avertizat preşedintele Xi Jinping după o sedinţă cu guvernul chinez.

Răspândirea virusului mortal accelerează, a avertizat preşedintele Xi Jinping după o sedinţă cu guvernul chinez. Le-a spus oficialilor că ţara se confruntă cu o situaţie specială. Numărul morţilor a ajuns la 56, relatează Reuters, citând un nou bilanţ făcut public duminică. 16 oraşe din China sunt închise sau parţial închise. Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie la nivel mondial, cele mai multe fiind în China.

UPDATE Un nou caz de infecţie cu coronavirus în Japonia

Autorităţile nipone au confirmat duminică un nou caz de infecţie cu coronavirus, al patrulea înregistrat până acum în ţara asiatică, informează The Guardian, citând presa japoneză.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunţat tot duminică fatpul că autorităţile nipone vor evacua cetăţenii japonezi care doresc să părăsească oraşul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei cu un nou coronavirus.

Parisul a anulat parada Luna New Year, în contextul epidemiei cu noul coronavirus

Noul coronavirus este contagios şi în perioada de incubaţie – înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, au declarat oficialii chinezi.

China a reuşit să izoleze o tulpină a noului coronavirus şi a început să dezvolte un vaccin, a declarat Xu Wenbo de la Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor de la Beijing, relatează publicaţia People’s Daily pe Twitter.

Între timp, cercetătorii selectează o gamă de medicamente eficiente pentru a combate virusul.  Ma Xiaowei, ministru responsabil pentru Comisia Naţională de Sănătate din China, a declarat că rate de transmisibilitate noului coronavirus, care până în acest moment a ucis 56 de persoane, devine tot mai puternică, astfel că numărul infecţiilor ar putea continua să crească.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.