Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a emis un avertisment tulburător în timpul unui briefing la Casa Albă: americanii de pretutindeni trebuie să schimbe modul în care își trăiesc viața. Chiar acum.
Image: © Getty Images

(CNN) Dacă credeți că coronavirusul nu este mare lucru sau dacă credeți că va dispărea, treziți-vă.

Viața ta este pe cale să se schimbe.
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a emis un avertisment tulburător în timpul unui briefing la Casa Albă: americanii de pretutindeni trebuie să schimbe modul în care își trăiesc viața. Chiar acum.

„Am dori ca țara să realizeze că, ca națiune, nu putem face tipurile de lucruri pe care le făceam acum câteva luni. Nu contează dacă sunteți într-un stat care nu are cazuri sau un caz „, A spus Fauci, referindu-se americanii la noul site federal Coronavirus.gov pentru detalii despre măsurile de precauție pentru a lua acasă, la locul de muncă și în lume.
„Dacă și când vor veni infecțiile – și vor veni, îmi pare rău să spun, trist să spun – când aveți de-a face cu o boală infecțioasă … vrem să fim și acolo unde va fi infecția ca unde este „, a spus Fauci.
„Toată lumea ar trebui să spună:„ Toate mâinile pe punte ”, a adăugat el.

Nu este singurul care spune că acesta este momentul pentru a conține coronavirus. Ne aflăm într-un punct de inflexiune, potrivit Thomas Bossert, fost consilier în domeniul securității interne a președintelui Donald Trump, în The Washington Post. Merită să citiți întreaga piesă, dar punctul principal este acesta:
„Funcționarii trebuie să atragă declanșatorul asupra intervențiilor agresive. Timpul contează. Două săptămâni de întârziere pot însemna diferența dintre succes și eșec. Experții în sănătate publică au aflat acest lucru în 1918, când gripa spaniolă a ucis 50 de milioane la 100 de milioane de oameni pe tot globul. Dacă noi nu vom lua măsuri, vom veghea ca sistemul nostru de asistență medicală să fie copleșit. ”
El a comparat acțiunile timpurii laxe din Italia, care este acum în blocare națională, cu acțiunile timpurii mai stricte și mai invazive din Singapore și Hong Kong. (Citiți acest lucru pentru un gust despre cum a fost prima zi de izolare în Italia.)

Bossert a mai spus că americanii trebuie să se pregătească să fie în afara ritmurilor lor zilnice săptămâni întregi:
„Cât timp? Epidemiologii sugerează că ar putea fi necesare opt săptămâni pentru a opri acest focar. Administratorii, studenții, profesorii și părinții trebuie să se angajeze să înțeleagă cum să continue educația copiilor noștri, contribuind în același timp la efortul comunitar de sănătate publică.”

State de urgență – Suburbia din New Rochelle, New York, este în pericol, Garda Națională a apelat pentru a ajuta la livrarea de mâncare rezidenților. Cel puțin 18 guvernanți declaraseră marți seara state de urgență. Am scris despre ce înseamnă de fapt o „stare de urgență”. Citește.

Închideri școlare – La briefing-ul de la Casa Albă, Fauci a spus că interdicția școlară la nivel național nu este adecvată în acest moment. Aceasta este o țară masivă. Mai degrabă, trebuie să ne uităm unde are loc focarul și să țintim în prealabil închideri acolo.

Ajutor guvernamental – Vicepreședintele Mike Pence a asigurat americanii că președintele va pune toată greutatea guvernului în spatele luptei cu focarul. Pence a spus că persoanele care se simt bolnave nu ar trebui să simtă că trebuie să muncească sau să își riscă salariile.

De asemenea, oficialii administrației impun o vacanță cu impozitul pe salarii pentru a pune mai mulți bani în buzunarele oamenilor. Asta presupunând că își păstrează locurile de muncă.

Dar, după ce Trump a făcut marți o rară călătorie în Capitol Hill pentru a se întâlni cu republicanii din Senat, este clar că sunt departe de a încheia un acord pe un pachet. Echipa congresului CNN raportează starea de joc aici:

După întâlnirea de o oră în Capitol, în cadrul căreia conversația a inclus propuneri de vacanțe fiscale pentru salarii pentru muncitori, scutire de direcție pentru industriile cu succes – cum ar fi companiile aeriene, navele de croazieră, restaurantele și comerțul cu amănuntul – reduceri de taxe pentru a ajuta întreprinderile mici să își permită mai bine concedii medicale pentru muncitorii lor și alte propuneri, unii senatori GOP au rămas sceptici cu privire la trecerea rapidă a unui pachet scump de stimulare.

Liderul majorității Senatului, Mitch McConnell, a declarat ulterior că secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin și președintele Camerei, Nancy Pelosi, un democrat, ar avea „controlul cu mingea” asupra negocierilor care ar putea avea loc în săptămânile următoare și că republicanii din Senat le vor amâna pentru a vedea dacă ar putea taie o afacere.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.