Medicamentul experimental ține o promisiune pentru tratarea coronavirusului

joi, martie 19th, 2020
Există semne precoce că un tratament experimental pentru persoanele care se îmbolnăvesc foarte mult de coronavirus poate începe să funcționeze în 24 de ore de la prima doză.

Există semne precoce că un tratament experimental pentru persoanele care se îmbolnăvesc foarte mult de coronavirus poate începe să funcționeze în 24 de ore de la prima doză.

Se consideră că tratamentul, o terapie antivirală numită remdesivir, funcționând blocând virusul să se reproducă în organism.

Acoperirea completă a focarului de coronavirus

„Practic oprește producerea virusului”, a declarat pentru NBC, dr. Gregory Polonia, un expert în boli infecțioase și director al Grupului de cercetare a vaccinurilor din Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.

Preliminar, se pare că cel puțin doi pacienți spitalizați care au primit drogul a început să se simtă mai bine a doua zi.

Chris Kane, 55 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus și internat la Centrul Medical Regional Providence din Everett, Washington, luna aceasta.

„Era într-adevăr bolnav”, a declarat pentru NBC News soția sa, Susan Kane. „L-au pus imediat pe oxigen”.

Medicii săi au decis să încerce remdesivir după ce a arătat promisiune la cel puțin un pacient anterior.

Cercetările efectuate pe animale au arătat medicamentul, dezvoltat de Gilead Sciences, ar putea trata MERS, un alt tip de coronavirus.

De asemenea, a fost promovat pe scară largă ca un potențial tratament pentru Ebola, dar nu a reușit să prezinte niciun beneficiu semnificativ.

Apoi a venit COVID-19, care acum a îmbolnăvit mult peste 200.000 de oameni din întreaga lume, inclusiv aproape 10.000 în Statele Unite. În ultimele luni, presiunea pentru dezvoltarea și studierea tratamentelor eficiente sa dezvoltat.

Descărcați aplicația NBC News pentru acoperirea completă a focarului de coronavirus

Cu aproximativ două săptămâni înainte ca Chris Kane să ajungă la spital, medicii săi au tratat un bărbat de 35 de ani care s-a întors recent la casa sa din Washington după ce a călătorit în Wuhan, China.

Bărbatul neidentificat a devenit prima persoană din SUA care a fost diagnosticată cu coronavirus.

În termen de o săptămână de la internarea în spital, starea bărbatului s-a deteriorat. Medicii săi, inclusiv medicul care l-ar trata mai târziu pe Chris Kane, au lucrat cu autoritățile federale din domeniul sănătății pentru a încerca reconsiderarea prin ceea ce se numește consum de compasiune, rezervat medicamentelor neaprobate în situații specifice, care pot salva viață.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.