România construiește o aplicație de monitorizare a cazurilor de coronavirus

marți, iunie 23rd, 2020
România va avea, într-un an, o aplicație de monitorizare în timp real a bolnavilor de coronavirus și a contacților acestora. Platforma a fost gândită de medicii de la Spitalul Militar și va putea chiar să îi avertizeze pe utilizatori dacă în apropierea lor este o persoană bolnavă și chiar dacă au intrat în contact cu cineva confirmat ulterior.
Image: © GettyImages

România va avea, într-un an, o aplicație de monitorizare în timp real a bolnavilor de coronavirus și a contacților acestora. Platforma a fost gândită de medicii de la Spitalul Militar și va putea chiar să îi avertizeze pe utilizatori dacă în apropierea lor este o persoană bolnavă și chiar dacă au intrat în contact cu cineva confirmat ulterior. Aplicația va avea inclusiv o hartă cu focarele Covid din țară și îi poate ajuta pe medici să facă mai repede anchetele epidemiologice.

Coronavirus

Silviu Stanciu, manager de proiect: „Dacă se identifică un pacient pozitiv pe Valea Prahovei, noi reușim prin acest tip de aplicație printr-o localizare de tip GPS să identificăm toți contacții din jurul acestui pacient într-un timp foarte scurt.”

Aplicația Coronavirus COVID-19 România va putea fi folosită de orice persoană care are un telefon mobil. Utilizatorii vor primi un ID anonim și în momentul în care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să menționeze acest lucru. Astfel, cei care au intrat în contact să știe că ar putea fi infectați.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Odată instalată, aplicația poate identifica în timp real dacă în apropiere se află o persoană care are la rândul ei aplicația și a confirmat că are coronavirus. Singura condiție este ca utilizatorii să aibă în permanență activată locația sau bluetooth-ul.

Adrian Floarea, director firmă IT: „Ea practic interacționează cu alte aplicații instalate pe alte telefoane și colectează pentru o perioadă de timp, între două și patru săptămâni o serie de date în telefon.”

Reprezentanții Spitalului Militar, cei care au proiectat aplicația, spun că au gândit-o să fie utilă pentru toți românii, dar și pentru medici.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.