Coronavirus: Până la 70% din Germania ar putea fi infectate – Merkel

miercuri, martie 11th, 2020
Germania a confirmat cel de-al treilea deces cauzat de coronavirus, miercuri, în districtul Heinsberg afectat grav din statul vestic al Renania de Nord-Westfalia.
Image: © Getty Images

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că până la 70% din populația țării – aproximativ 58 de milioane de oameni – ar putea contracta coronavirusul.

Doamna Merkel a făcut o prognoză accentuată la o conferință de presă miercuri, alături de ministrul Sănătății, Jens Spahn.

Ea a spus că, întrucât nu există niciun remediu cunoscut, accentul va cădea pe încetinirea răspândirii virusului. „Este vorba despre câștig de timp”, a explicat ea.

Observațiile ei au venit când Italia a intrat în cea de-a doua zi a unui blocaj național.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat închiderea școlilor, sălilor de gimnastică, muzeelor, cluburilor de noapte și a altor locuri din țară, care miercuri au trecut 10.000 de infecții confirmate.

Ce se întâmplă în altă parte?

Guvernatorul New York a anunțat că trupele vor fi trimise în New Rochelle, un oraș la nord de oraș, în încercarea de a conține un focar de virus, numărul total de cazuri din SUA a trecut miercuri.

O zonă de izolare a unei mile (1,6 km) era în vigoare în jurul New Rochelle – cu toate cele din zona aflată în carantină.

Festivalurile de muzică și alte evenimente majore din SUA, inclusiv festivalul Coachella din California, au fost anulate sau amânate.

În Italia, care a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor, premierul a promis 25 miliarde de euro (22 miliarde de dolari) pentru a face față focarului – din cei 7,5 miliarde de euro anunțați săptămâna trecută.

Mii de zboruri au fost anulate la nivel mondial, deoarece companiile aeriene se străduiesc să facă față unei reduceri a cererii.

O ministră a Sănătății din Marea Britanie, Nadine Dorries, a declarat că a fost pozitiv pentru coronavirus și s-a autoizolat acasă.

China – unde virusul a fost detectat pentru prima dată – a înregistrat un număr total de 80.754 de cazuri confirmate și 3.136 de decese. Dar a înregistrat cel mai mic număr de infecții noi, doar 19, marți.

Al treilea pacient moare în Germania

Germania a confirmat cel de-al treilea deces cauzat de coronavirus, miercuri, în districtul Heinsberg afectat grav din statul vestic al Renania de Nord-Westfalia.

Prima fatalitate a fost o femeie în vârstă de 89 de ani care a murit în orașul Essen, a doua un bărbat în vârstă de 78 de ani, cu afecțiuni de sănătate preexistente, care a murit la Heinsberg.

Germania a raportat până în prezent 1.296 de cazuri de virus, potrivit cifrelor lansate de Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolii marți târziu. RKI spune că virusul prezintă un risc „moderat” pentru publicul german.

Lothar Wieler, președintele RKI, a declarat că organismul nu crede că există un număr semnificativ de cazuri nedetectate în țară.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.