30 Ianuarie 2020 – 170 Morti, 7,783 pacienti infectati cu coronavirus

joi, ianuarie 30th, 2020
Cazurile misterioaselor coronavirus din China continentală depășesc acum infecțiile pe care China le-a văzut în timpul întregii focare SARS .
Image: © Getty Images

Oficialii din cadrul Ministerului Sănătății din Filipine au confirmat joi primul caz al noului tip de coronavirus din țară. Pacienta este o femeie în vârstă de 38 de ani. A ajuns în Filipine din Wuhan la data de 21 ianuarie, a informat ministrul Sănătății, Francisco Duque. El a declarat că pacienta nu prezintă încă simptome.

Virus coronavirus

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește. Apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări. Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

 

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhaneste contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Virus coronavirus

Ministerul chinez

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

 

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus.

Alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.  Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Cazurile misterioaselor coronavirus din China continentală depășesc acum infecțiile pe care China le-a văzut în timpul întregii focare SARS .

SARS sau sindromul respirator acut sever, în cele din urmă, au ucis 774 de persoane în 17 țări. Până joi, numărul de cazuri confirmate ale noului coronavirus a crescut la 7.711 la nivel mondial, potrivit oficialilor chinezi și W.H.O.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.