CDC se pregătește pentru coronavirus „să ia un punct în SUA”

miercuri, februarie 12th, 2020
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat, miercuri, că se pregătește pentru noul coronavirus, care a ucis cel puțin 1.115 și a îmbolnăvit mai mult de 45.000 în întreaga lume, pentru a „lua un punct în Statele Unite”.
Image: © Getty Images

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat, miercuri, că se pregătește pentru noul coronavirus, care a ucis cel puțin 1.115 și a îmbolnăvit mai mult de 45.000 în întreaga lume, pentru a „lua un punct în Statele Unite”.

„La un moment dat, este probabil să vedem răspândirea comunității în S.U.A. sau în alte țări”, a declarat reporterilor Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii al CDC. „Acest lucru va declanșa o schimbare în strategia noastră de răspuns.”

Oficialii din domeniul sănătății au confirmat 13 cazuri de virus din SUA, numite acum COVID-19, scurt pentru boala Corona Virus.

Messonnier a spus că CDC discută în mod regulat cu producătorii de articole medicale, cum ar fi măștile și mănușile, pentru a se asigura că sunt disponibile suficiente în caz de focar aici. „În acest moment, unii parteneri [din alte țări] raportează cererea mai mare decât în ​​mod obișnuit pentru respiratoare și facemasks N95”, a spus ea.

CDC nu recomandă în prezent utilizarea de facemasks de către publicul larg. Messonnier a spus că persoanele bolnave sau aflate în anchetă trebuie să poarte facemasks atunci când sunt în preajma altor persoane sau cu furnizorii de servicii medicale.

„Când ești singur în casa ta, nu trebuie să porți o mască”, a spus ea.

CDC a declarat marți că o greșeală la un laborator a determinat oficialii de sănătate din SUA să elibereze un pacient coronavirus infectat de la un spital din San Diego. Pacientul fusese evacuat din Wuhan, epicentrul focarului, într-un zbor cu statut guvernat săptămâna trecută.

Messonnier a declarat miercuri că oficialii din domeniul sănătății din SUA implementează „controale de calitate suplimentare” pentru a se asigura că un alt pacient nu este din nou identificat.

 

Sursa: cnbc.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.