Persoanele cu vârsta peste 80 de ani ar putea dori să exercite și mai multă precauție.

(CNN) Coronavirus poate infecta pe oricine, dar este vorba de adulți mai în vârstă – vârsta de 60 de ani și mai mult – care sunt mai susceptibili să se îmbolnăvească grav de asta.

Unele sfaturi sunt aplicabile pentru fiecare generație, dar există precauții specifice pe care ar trebui să le ia adulții în vârstă pentru a-și proteja sănătatea.
Am vorbit cu doi geriatri și am îndrumat de la Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor pentru a asambla ceea ce trebuie să știe persoanele de 60 de ani și mai mult despre noul coronavirus.
Puteți descărca o foaie cu informațiile respective (în engleză și spaniolă) și să o împărtășiți cu cei dragi.

Dar amintiți-vă: Recomandările pentru Covid-19 se pot schimba pe măsură ce oficialii învață mai multe, deci monitorizați departamentul local de sănătate și CDC pentru actualizări.

Experții în boli infecțioase definesc „adulții în vârstă” ca oricine cu vârsta de peste 60 de ani, astfel încât persoanele din această grupă de vârstă ar trebui să fie precaute.
Este posibil să contractați virusul la o vârstă mai tânără – este doar mai periculos la adulții mai în vârstă, deoarece sistemul imunitar slăbește odată cu vârsta, a spus dr. Samir Sinha, director al Geriatriei pentru sistemul de sănătate Sinai și al rețelei de sănătate universitară din Toronto.

Persoanele cu vârsta peste 80 de ani ar putea dori să exercite și mai multă precauție. Un raport publicat în jurnalul medical JAMA care a examinat peste 72.000 de pacienți chinezi cu coronavirus a descoperit că rata totală a mortalității a fost de 2,3%. Dar la adulții de peste 80 de ani, rata mortalității a crescut la 15%.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.