Paturile au fost pregătite. Secțiile spitalelor au fost dezinfectate. Operațiile care nu sunt urgente au fost reprogramate. Spitalele rămân însă goale. În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de coronavirus din Africa de Sud a scăzut drastic și total neașteptat, relatează BBC.
Image: © GettyImages

Paturile au fost pregătite. Secțiile spitalelor au fost dezinfectate. Operațiile care nu sunt urgente au fost reprogramate. Spitalele rămân însă goale. În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de coronavirus din Africa de Sud a scăzut drastic și total neașteptat, relatează BBC.

Experții în sănătate avertizează însă că este mult prea devreme pentru a considera că este o tendință de durată și își fac griji că ar putea chiar să declanșeze un sentiment periculos de ușurare.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa pune scăderea numărului de cazuri pe seama celor două săptămâni de carantină. El a extins restricțiile de deplasarecare ar fi trebuit să expire într-o săptămână, până la sfârșitul lunii.

Însă, în timp ce țara și continentul continuă să se pregătească pentru impactul potențial devastator al pandemiei, medicii se străduiesc să explice ce se întâmplă.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.