Seul, Coreea de Sud (CNN) Primul oficial al sănătății publice din Coreea de Sud speră că țara a trecut deja prin cel mai grav focar de coronavirus care a infectat mii în interiorul țării.
Image: © Getty Images

Seul, Coreea de Sud (CNN) Primul oficial al sănătății publice din Coreea de Sud speră că țara a trecut deja prin cel mai grav focar de coronavirus care a infectat mii în interiorul țării.

„Sperăm că am trecut de vârf, luând în considerare numerele și așteptăm cu precauție că am trecut de vârf”, a spus ministrul sud-coreean al Sănătății, Park Neunghoo, într-un interviu exclusiv pentru CNN.

Peste 7.300 de infecții cu coronavirus au fost confirmate în toată Coreea de Sud, omorând peste 50. Este una dintre cele mai mari focare din China continentală, unde a fost identificat pentru prima dată virusul mortal. Cu toate acestea, numărul de noi infecții zilnice în Coreea de Sud a scăzut în ultimele zile.

Park a spus că, deși consideră că numărul agregat de infecții este mare, este încrezător în munca pe care Coreea de Sud a făcut-o pentru a combate răspândirea virusului și ar sfătui alte guverne care se confruntă cu focare să se concentreze pe testarea timpurie și cooperarea globală.Guvernul sud-coreean a fost printre cele mai ambițioase când vine vorba de a oferi publicului opțiuni de testare gratuite și ușoare.

Are capacitatea de a efectua aproximativ 15.000 de teste de diagnosticare pe zi și a efectuat 196.000 de teste până în prezent la nivel național, gratuit. Autoritățile din orașul Goyang chiar au înființat cabinele de testare prin vehicul.

„Detectarea pacienților într-un stadiu incipient este foarte importantă și am învățat lecțiile simple tratând acest virus că acesta este foarte contagios – și odată ce începe, se răspândește foarte repede și în zone foarte largi”, a spus Park. „Creșterea capacității de testare este foarte importantă deoarece, în acest fel, puteți detecta pe cineva care poartă virusul, apoi puteți conține virusul.”

De asemenea, autoritățile sud-coreene au amenajat facilități pentru pacienții care suferă doar de simptome ușoare. Park a spus că doar aproximativ 10% dintre pacienții cu coronavirus au necesitat spitalizare, în timp ce restul aveau sisteme imune suficient de puternice pentru a lupta împotriva virusului pe cont propriu.

Coronavirus

Aproximativ trei sferturi din totalul cazurilor au fost identificate în orașul Daegu și 63% din toate cazurile din țară sunt direct legate de grupul religios Shinchonji, au precizat Centrele sud-coreene pentru controlul și prevenirea bolilor.
Autoritățile sud-coreene cred că este posibil ca focarul țării să înceapă cu Shincheonji. Park a spus că numărul de cazuri legate de Shincheonji ar putea să fie mai mare decât 90% din toate infecțiile cu coronavirus din întreaga țară, când le numără pe cele direct și indirect legate de grupul religios.

El a mai spus că, deși majoritatea membrilor au fost de acord să fie testate pentru virus, au fost câțiva care au refuzat, iar acest lucru ar fi putut încetini răspunsul guvernului.
„De aceea, oficialii guvernamentali și-au căutat consimțământul”, a spus el. „Desigur, dacă am fi fost capabili să le testăm mai devreme, ne-ar fi putut fi mai ușor să ne ocupăm de aceasta, astfel încât aceasta este o parte dezamăgitoare din aceasta.”

„Fără acest grup anume, am fi putut să conținem și să facem față în această luptă împotriva virusului, dar am întâlnit un grup religios foarte particular și unic, așa că încercăm să blocăm și să conținem această infecție, protejând în același timp libertatea cetățenilor și sperăm pentru a putea vedea o rezoluție într-un timp scurt „, a spus el.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.