Cincizeci și nouă de polițiști au fost carantinați după ce un polițist bărbat în vârstă de 48 de ani a devenit a 69-a persoană din Hong Kong care a fost infectată cu coronavirus joi seară.
Image: © GettyImages

Cincizeci și nouă de polițiști au fost carantinați după ce un polițist bărbat în vârstă de 48 de ani a devenit a 69-a persoană din Hong Kong care a fost infectată cu coronavirus joi seară.

Ofițerul, care locuiește în casa Yun Mei, Curtea Yau Mei din Yau Tong, aparține diviziei North Point și face parte din echipa de poliție anti-revolte din districtul estic.

Coronavirus

Potrivit Departamentului Sănătății, ofițerul a dezvoltat febră și tuse marți și a solicitat tratament la Centrul Comunitar de Sănătate Kwun Tong. Specimenul său de salivă adâncă a gâtului a fost pozitiv pentru coronavirus. El a fost trimis la Spitalul Creștin Unit pentru izolare și tratament vineri și este într-o stare stabilă.

„Forța este foarte preocupată de incident și va coopera cu Departamentul Sănătății pentru a efectua urmărirea patologică, inclusiv furnizarea fișei de lucru și a fișei de serviciu a ofițerului”, a declarat poliția într-un comunicat.

Forța a spus că ofițerul nu a avut istoric de călătorie în ultimele 14 zile și a lucrat în principal în Chai Wan, North Point și Aberdeen în perioada de incubație.

Contactele de la domiciliu, și anume soția sa și soacra sa, au dezvoltat simptome și au fost trimise la Spitalul Christian Christian pentru tratament.

Politisti infectati cu coronavirus

Marți, ofițerul infectat a participat la o petrecere de cină alături de colegii săi la Restaurantul cu fructe de mare stele din Sai Ying Pun. Toți cei 59 de ofițeri de la banchet au fost enumerați ca contacte strânse cu pacientul și au trebuit să fie puși în carantină.

Printre aceștia, 36 de persoane au fost de serviciu în districtul Aberdeen joi seară, în timp ce restul de 23 de ofițeri aparțin diferitelor divizii aflate sub sediul regional al insulei Hong Kong și Biroul comercial pentru criminalitate.

Forțele de poliție și-au suspendat activitatea pentru a reduce contactul cu publicul larg, în timp ce ofițerii în cauză așteaptă acordurile de carantină.

Forța a adăugat că vor steriliza instalațiile de poliție, vehiculele și serviciile disciplinate.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.