Cred că Iranul trebuie tras la răspundere pentru ce a făcut. Este o tentativă de lansare a unui satelit de către o organizaţie militară pe care Statele Unite au desemnat-o organizaţie teroristă
Image: © GettyImages

Iranul va trebui să ofere explicaţii pentru lansarea de către Gardienii Revoluţiei, o „organizaţie teroristă”, a unei rachete care a transportat un satelit militar, afirmă secretarul de Stat american, Mike Pompeo, acuzând regimul de la Teheran de încălcarea rezoluţiilor ONU.

coronavirus

„Cred că Iranul trebuie tras la răspundere pentru ce a făcut. Este o tentativă de lansare a unui satelit de către o organizaţie militară pe care Statele Unite au desemnat-o organizaţie teroristă”, a declarat Mike Pompeo într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei de presă Reuters şi cotidianului Le Figaro, citate de Mediafax.

„Iranienii au afirmat permanent că programele de sateliţi sunt separate de orice aspect militar, subliniind că sunt programe pur comerciale. Lansarea de astăzi demonstrează că noi aveam dreptate să denunţăm programele ascunse”, a continuat secretarul de Stat american, acuzând Administraţia de la Teheran de încălcarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite.

Iranul a anunţat miercuri lansarea cu succes a primului satelit militar. Comandantul Gardienilor Revoluţiei a salutat lansarea cu succes a satelitului militar „Noor”.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.