Medic infecționist român din SUA dezvăluie noi arme împotriva coronavirusului

luni, martie 16th, 2020
Dr. Ion Alexie, care trăiește de 24 de ani în Las Vegas, le-a explicat românilor care sunt cele mai bune arme de luptă împotriva coronavirus.
Image: © Getty images

Dr. Ion Alexie

Dr. Ion Alexie, care trăiește de 24 de ani în Las Vegas, le-a explicat românilor care sunt cele mai bune arme de luptă împotriva coronavirus.
Medicul infecționist Ion Alexie este cunoscut pentru că l-a îngrijit pe legendarul Michael Jackson. Ulterior, specialistul l-a tratat pe fotbalistul Mihai Neșu, rămas paralizat după un accident suferit pe terenul de fotbal.

Românul a transmis un mesaj video de peste Ocean, în care a explicat cum poate fi combătut coronavirusul și cum se pot proteja românii în fața lui.

„Virusul trăiește cam două-trei zile pe suprafețele neaviabile, adică pe mese, pe scaune, unde cineva tușește sau strănută. În aceste două-trei zile, de pe aceste suprafețe virusul poate să fie contractat de alți oameni, punând mâna pe suprafețele respective, după aceea dus la nas și la gură”, spune medicul la începutul prezentării sale.

Dr. Ion Alexie precizează că virusul poate rezista în aer 2-3 ore, însă în acest moment oamenii de știință nu știu dacă această cantitate de virus care plutește în aer este infecțioasă sau nu.

Ceea ce știu medicii cu siguranță este că sunt și alte metode de a elimina virusul, chiar și în cazul în care îl aveți dar nu știți încă.

„Pentru că virusul e în cantități foarte mari în faringe, este bine ca oamenii să-și clătească gura cu apă la fiecare 10-15 minute. După aia, să înghită apa, pentru că în stomac este foarte mult suc gastric, cu aciditate mare, și omoară toate virusurile. Dacă pacientul nu-și clătește gura cu apă, îi dă timp virusului să se multiplice în nazofaringe și acesta va cădea încet la plămâni și va face pneumonie, iar pacienții, mai ales cei bătrâni și cu probleme de sănătate, vor muri, așa cum se întâmplă în Italia”, spune medicul.

Doctorul român spune că alcoolul sanitar (spirtul) poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafețelor doar dacă are o concentrație de cel puțin 70%. Doar în această situație alcoolul omoară virusul.

Însă, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, înălbitorul de rufe, utilizat pentru curățarea suprafețelor.

„Îl puteți cumpăra de la magazin. În general, în România are o concentrație de 5%. Cumpărați un litru și mai adăugați 9 litri de apă și diluați la concentrația de 0,5% și, în câteva minute, toate virusurile vor fi moarte.”


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.