Experții medicali sunt că nu a existat niciun semn de infectare la concertul la care au participat 5.000 de oameni
Image: © GettyImages

Experții medicali sunt că nu a existat niciun semn de infectare la concertul la care au participat 5.000 de oameni. Testele realizate pentru toți participanții, la două săptămâni de la concert, au ieșit negative, transmite digi24.ro.

Regulile de participare au fost de altfel foarte stricte. Deși nu a fost impusă distanțarea fizică, măștile au fost obligatorii pe toată durata evenimentului. Înainte de concert, spectatorii au stat ore întregi la coadă, în afara arenei, apoi au fost testați cu toții înainte de a li se permite să ajungă la concert.

Concertul din luna martie a fost organizat cu acordul guvernului spaniol, pentru a testa dacă este posibilă reluarea în condiții de siguranță a evenimentelor la care participă mii de persoane.

Concluziile acestui concert-test erau așteptate întrucât reprezintă un pas spre organizarea de concerte și evenimente culturale fără pericolul infectării.

Spania nu a fost singura țară care a organizat un astfel de eveniment. În 26 martie, în Amsterdam, la un meci de fotbal au participat 5.000 de suporteri pe bază de test rapid. Tot în acea lună, olandezii au făcut un experiment și într-un club cu 1.300 de participanți. Testele s-au efectuat cu 48 de ore înainte de eveniment, iar persoanele confirmate pozitiv, 12 la număr, au primit răspunsul pe aplicația națională CoronaCheck. Olanda se pregătește să organizeze în mai finala Eurovision, dar și meciuri pentru Euro, mai transmite digi24.ro.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.