Testele clinice ale vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca vor fi reluate

sâmbătă, septembrie 12th, 2020
Universitatea Oxford și compania AstraZeneca vor relua testele clinice în Marea Britanie pentru vaccinul experimental anti-COVID, după ce acestea fuseseră oprite în urmă cu câteva zile ca urmare a îmbolnăvirii unui participant.
Image: © GettyImages

Universitatea Oxford și compania AstraZeneca vor relua testele clinice în Marea Britanie pentru vaccinul experimental anti-COVID, după ce acestea fuseseră oprite în urmă cu câteva zile ca urmare a îmbolnăvirii unui participant.

AstraZeneca Coronavirus

Oxford anunță sâmbătă într-un comunicat că autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Marea Britanie, MHRA, a recomandat reluarea testelor pe oameni, informează BBC.

Un comitet independent și-a încheiat investigația legată de incidentul cu participantul bolnav și a recomandat acestei autorități că testarea clinică pe oameni poate continua în siguranță, a precizat, la rândul ei, compania AstraZeneca.

În jur de 18.000 de oameni au participat până acum la studiul pentru vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca. În această fază de testare, faza a treia, care este și ultima înainte de a fi pus pe piață un vaccin, trebuie să participe în jur de 30.000 de subiecți. În afară de Marea Britanie, testarea clinică se desfășoară și în alte țări, cu precădere în Brazilia.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.