Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați.
Image: © Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat de 72 de ani din Galați este cel de-al 13-lea caz confirmat de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Autoritățile au adresat, sâmbătă seara târziu, un apel public pentru a fi identificate cât mai rapid toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact după aterizarea sa pe aeroportul Otopeni, în data de 29 februarie.

Bărbatul s-a întors în România, din Lombardia, pe 29 februarie, fiind plecat în străinătate pentru investigații medicale legate de o afecțiune cronică de care suferă. Venind din Lombardia, regiune afectată de epidemia de coronavirus din Italia, bărbatul a intrat în izolare la domiciliu. După 7 zile în care a stat izolat la domiciliu, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. După confirmarea infectării cu coronavirus a fost dus în Capitală, la Institutul Matei Balş.

Microbuz B 83 ZAD

Acum, autoritățile încearcă să-i identifice pe cei cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact după aterizarea pe aeroportul Otopeni, în condițiile în care pacientul a luat microbuzul ca să ajungă la Galați.

Este vorba despre un microbuz cu plecare din București, Gara de Nord, în data de 29 februarie, ora 12:15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab.

Astfel, persoanele care au călătorit cu acest microbuz sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați).

Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.