Peste 300.000 pe persoane din Marea Britanie s-ar fi lăsat de fumat în timpul crizei de coronavirus, după ce mai multe studii au arătat că obiceiul îi face mai vulnerabili în fața virusului, potrivit unui sondaj citat de The Guardian.

Peste 300.000 pe persoane din Marea Britanie s-ar fi lăsat de fumat în timpul crizei de coronavirus, după ce mai multe studii au arătat că obiceiul îi face mai vulnerabili în fața virusului, potrivit unui sondaj citat de The Guardian.

Alți 550.000 de britanici au încercat să renunțe la fumat, în timp ce 2,4 milioane au redus numărul de țigări, potrivit unui studiu realizat în comun de YouGov și Action on Smoking and Health (Ash).

Sondajul efectuat pe un eșantion de 1.004 de persoane a sugerat că 2% dintre fumători au renunțat la obicei din cauza îngrijorărilor legate de coronavirus, 8% au încercat să renunțe din același motiv, 36% au redus numărul de țigări, iar 27% se gândesc să renunțe.

Rezultatele sondajului au fost întâmpinate cu entuziasm de mai multe organizații de sănătate și anti-fumat, prin mesaje publicate pe Twitter, în cadrul campaniei #QuitforCOVID.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.