În sfârșit, Trump ia în serios urgența coronavirusului

marți, martie 17th, 2020
Președintele le-a oferit americanilor ceva ce au văzut rar de la el în cea mai recentă și mai sombră conferință de presă, încă pe tema pandemiei coronavirusului, luni.
Image: © cnn.com

Coronavirus in SUA

Președintele le-a oferit americanilor ceva ce au văzut rar de la el în cea mai recentă și mai sombră conferință de presă, încă pe tema pandemiei coronavirusului, luni.
El a distribuit informații inimaginabile bazate pe fapt.

El a cerut unitatea națională și părea că ar fi menit să ajute la falsificare. Și și-a îndepărtat obișnuința obișnuită de a exagera cel mai bun rezultat posibil într-o situație cu superlative improbabile – în schimb a comunica gravitatea unei crize care se înrăutățește rapid.

„Este rău. Este rău”, a declarat Trump în timp ce a dezvăluit un plan de 15 zile pentru a încerca să aplaneze curba noilor infecții pentru a atenua o supărată temută a pacienților bolnavi care ar putea copleși sistemul de sănătate.

„Fiecare dintre noi are un rol esențial de jucat în stoparea răspândirii și transmiterii virusului”, a spus Trump, invocând rezolvarea națională, întrucât acesta se aruncă mai adânc într-o criză care îi va defini acum termenul și eventual speranțele sale de reelecție.

Pivotul președintelui spre seriozitate a contrastat brusc cu unele din comentariile sale anterioare despre pandemie, pe care le-a comparat cu gripa și a prezis că ar putea dispărea, și a venit după ce a susținut că a „închis-o” și a avut boala sub control.

În multe feluri, performanța temperată a lui Trump a fost momentul cel mai convențional al unei președinții în care a refuzat să adopte tradiționalul mien asociat cu funcția sa.
El a venit ca lider al unei națiuni aflate în criză, solicitându-i cetățenilor să se unească într-o revizuire a acțiunilor colective care s-ar putea întocmi temporar asupra unor diviziuni politice naționale profunde.

Va fi nevoie de mai multe conferințe de știri serioase pentru a transforma valul pandemiei. Și Trump trebuie să dovedească în zilele următoare că are accentul să conducă mai mult decât în ​​mod corespunzător și că poate comanda mașinile complicate ale guvernului federal și americanilor din corral din spatele său.
Președintele și-a exprimat marți câțiva guvernanți democrați într-un mod care îi va sublinia apelurile la unitate. El a selectat Gretchen Whitmer din Michigan și Andrew Cuomo din New York, care au câștigat pledoarii pentru gestionarea crizei.
„Eșecul guvernatorului Michigan trebuie să muncească mai mult și să fie mult mai proactiv. Noi o împingem să își facă treaba. Eu stau cu Michigan!” Trump a tweetat. Menținerea statului Wolverine este importantă pentru speranțele lui Trump de a câștiga realegerea în noiembrie.
De asemenea, Trump a luat o nouă palmă la Cuomo, care a exprimat necesitatea mai multor lideri federali pe fondul situației de urgență.
„Andrew, ține politica din ea ….”, a scris Trump.

SursA: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.